این روزها در شرایطی که گسترش گرسنگی و قحطی در مناطق جنگ زده یمن، جان بسیاری از مردم این کشور را میگیرد، سازمانهای بینالمللی در این زمینه هیچ اقدامی نکردهاند.
به گزارش مجمع جهانی صلح اسلامی به نقل از روزنامه الثورة یمن، برخورداری از غذا و خوراک مفید حق طبیعی هر موجود زنده ای است. تفاوتی ندارد که این موجود زنده انسان، حیوان یا گیا ه باشد. غذا از جمله بخشش ها خداوند به ما است. کسی حق ندارد انسان را ازحق برخورداری ازغذا باز دارد. اما واقعیت زندگی انسان چیز دیگری است که با آنچه گفته شد، بسیار متفاوت است.
اگر به کشورهای جهان بویژه کشورهای جهان سوم به دقت بنگریم در می یابیم که بیش از نیمی از مردم آنها زیر خط فقر زندگی می کنند و خوراک روزانه خود را نمی یابند. سوالی که مطرح می شود این است چرا این گرسنگی ها به وجود آمده اند؟ چه عاملی این گرسنگی ها را به وجود آورده اند؟ آیا انسان در به وجود آمدن این گونه نابسامانی ها نقش داشته اند یا اینکه همه این بحران ها، پیامد عوامل طبیعی و جغرافیایی هستند؟
دلایل به وجود آمدن گرسنگی در کشورهای جهان بویژه کشورهای جهان سوم عبارتند از: خشک سالی، طغیان رودخانه ها، سیل ها، گسترش آفت های کشاورزی، افزایش جمعیت، جنگ ها و دیگر مسائلی از این دست.
جنگها بویژه جنگ های داخلی، خطرناک ترین و مهم ترین عامل انسانی در به وجود آمدن گرسنگی ها هستند. بیشتر وقت ها نیروهای جنگی و شورشی جلوی رسیدن کمک های مردمی به مردم گرسنه می گیرند و از رسیدن این کمک ها به دست انسان های بی پناه و گرسنه جلوگیری می کنند. این موضوعی است که امروزه در یمن دیده می شود.
حمله به کشورها در افزایش میزان تنگدستی، بیکاری، کمبود غذا، داروها و به وجود آمدن گرسنگی ها نقش دارند. اقدام نیروهای متجاوز از جمله تحریم، بمباران پی در پی تاسیسات حیاتی و اقتصادی کشورهای جهان سوم عوامل اساسی هستند که ناگواری های کنونی را در کشورهای جهان سوم به وجود آورده اند.
گرسنگی در یمن وبه ویژه استان الحدیده و اب العدین، نتیجه نبردهایی است که نیروهای ائتلاف به فرماندهی آل سعود است. آنچه یورش های آل سعود به یمن را تقویت کرد و پیامد های ناگوار آن را دو چندان کرد در گیری های مسلحانه میان گروه هایی گوناگون در این کشور است. گرسنگی مردم استان الحدیده جان ده ها تن از مردم این استان یمن را گرفت.
به گزارش سازمان غذایی سازمان ملل متحد و سازمان های هشدار سریع، بیشتر این قربانیان کودکان زیر5 سال و سالخوردگان هستند.
دو سال از آغاز تجاوز تروریست ها به یمن می گذرد. طی این 2 سال یمن به دست ائتلافی که رهبری آن را سعودی ها در دست دارند در محاصره قرار گرفت است. میلیون ها انسان در یمن در قحطی به سر می برند. برخی از آنان به علت قحطی و کمبود خوراک جان خود را از دست می دهند. اکنون قحطی بحرانی شده است که در دره های تهامه و کناره های سواحل الحدیده جان انسان های بسیاری را می گیرد.
خطرناک ترین مکانی که در استان الحدیده از قحطی رنج می برد، منطقه التحیتا است. قحطی در چند هفته گذشته در یمن بیشتر گسترش یافته است. از جمله جاهایی که قحطی در آنها بیشتر گسترده است شهرهای اللحیه، بیت الفقیه، الزهره، الزیدیه، الجراحی هستند. بیشتر مردم این مناطق ماهی صید می کنند و با فروش آن نیازهای روزمره خود را تامین می کردند. اما قایق هایی که آنان با آن به شکار می رفتند در بندر ساحلی الحیمه هدف بمب ها ی متجاوزان قرار گرفت و از کار افتاد. بنابراین مردم این بندر تنها منبع درآمد خود را از دست دادند. این مساله سبب شد اوضاع انسانی در این مراکز روز به روز وخیمتر شود. سرپرست خانواده ها نتوانستند کمترین نیازهای زندگی را برآورده سازند و قحطی در میان خانواده ها گسترش یافت.
در روزها و ماههای گذشته شماری از ساز مان های امدادگر بین المللی از این استان دیدن کردند تا اوضاع انسانی را در آنجا ارزیابی کنند. اما این دیدارها تا کنون کمترین نقشی در کاهش درد ورنج ساکنان این مناطق نداشت.
سازمانهای امداد گر بین المللی وظیفه خود را به خوبی انجام ندادند. این سازمان ها نتوانستند جلوی ناگواری ها و پیامد قحطی در شهرهای الحدیده را بگیرند. در برابر بی توجهی سازمانهای امدادگر بین المللی به ناگواریهای موجود در یمن، اما مردم، سازمانهای محلی یمن، سرمایه داران، بازرگانان و سازمان های دولتی تلاش کردند در حد توان خود از درد و رنج مردم قحطی زده بکاهند. در هفتههای گذشته شهرداری التحیتا شاهد دهها مورد از کمکهای بشر دوستانه بود که از سوی گروههای امدادگر داخلی به مردم این شهرگسیل داده شده بود.